honey bee lyrics

Pada sifat berfaedah dan madu lebah osah, bumblebees dan semut.

Menarik - lebah dan madu

Kegemaran merawat kanakkanak itu madu

Dari zaman purba kepada rakyat hari ini telah berjaya melibatkan diri dalam pembiakan lebah. Tetapi walaupun bertahun-tahun sains, pengalaman dan amalan beekeepers, sentiasa belajar baru dan memperbaiki teknik yang sedia ada. Walaupun pada pandangan pertama ia mungkin kelihatan bahawa pembiakan lebah dan madu, ia tidak mendapat sukar, sebenarnya, adalah sains yang memerlukan penjaga lebah dari pengetahuan dan pengalaman. Lebah muncul di bumi lama sebelum manusia sebelum dinosaur. Lebih berjuta-juta tahun madu lebah mampu sempurna menyesuaikan diri dengan persekitaran dan untuk menjalin perhubungan yang kompleks.

The koloni lebah adalah mekanisme yang sangat halus bertindak balas sebagai faktor-faktor luaran dan dalaman. Kehidupan sosial lebah amat serba boleh dan tidak kalah dengan kerumitan hubungan manusia dalam metropolis moden. A lebah bekerja keras diketahui oleh semua dan boleh digunakan sebagai model untuk manusia. Rawatan lebah (Apitherapy) telah aktif digunakan dalam perubatan terhadap beberapa penyakit yang serius, dengan sengatan lebah di dalam tubuh manusia mendapat apitoxin - racun lebah yang merangsang organ-organ badan dan sistem serta secara aktif menghalang virus dan mikrob patogenik.

Kandungan lebah sebenarnya tidak tugas yang agak mudah, anda mesti mempunyai pengetahuan yang cukup dan ketabahan untuk hidup lebah adalah menyenangkan dan pembiakan uspeshnym.P lebah Dalam kes jika anda menjual atau membeli lebah faktor penting ialah penyesuaian lebah di lokasi yang baru selepas pengangkutan yang lain obetaniya daerah. Malangnya, ada penyakit lebah, dan baka yang berlainan lebah terdedah kepada pelbagai penyakit virus dan kulat boleh berbeza agak ketara. Satu peranan penting dalam keluarga memainkan lebah ratu, bahawa ia menyumbang kepada lebah berkerumun, dan pembentukan keluarga baru. Berikut adalah apabila perangkap berguna untuk lebah - sekumpulan dengan tangan mereka tidak mudah untuk mengambil!

Madu, sebuah merawat kanak-kanak kegemaran, dan pada masa yang sama, satu gudang vitamin dan mineral. Penggunaan madu amat serba boleh kerana sifat madu, dari memasak untuk perubatan dan juga sistem kapal. Madu mengandungi banyak bahan-bahan badan vsebe penting, kesan amat positif terhadap imuniti dan badan kerja-kerja agensi-agensi yang berbeza. Madu telah cemerlang sifat anti-bakteria. Ini boleh menjadi contoh sejarah apabila, selepas kematian Alexander of Macedon ia mesti dibawa dari Parsi ke rumahnya di Macedonia. Untuk berbuat demikian, badannya telah dimuatkan ke dalam madu, dan selepas beberapa minggu perjalanan dalam panas haba, ia kelihatan seperti baru. Madu menghargai segala-galanya, sentiasa dan di mana-mana, walaupun hakim pada Zaman Pertengahan, ia telah digunakan sebagai cara yang aktif mempengaruhi pada pendusta itu.

Punca berlumur dengan madu dan buang dalam bulu, bagi ramai, ia adalah lebih buruk daripada cemeti tersebut. Terdapat pelbagai jenis madu, yang paling popular di kalangan madu heather pengguna dan madu pahit. Bahkan ada madu dandelions! Tetapi penjualan madu jenis ini adalah sangat terhad disebabkan oleh hakikat bahawa beekeepers kini agak sukar untuk mencari seluruh bidang pengeluaran Madu oduvanchikov.P mungkin berbeza, seseorang hanya menyimpan beberapa gatal-gatal di dacha beliau sebaliknya, terdapat industri pembiakan lebah pepejal. Cara dan kaedah pembiakan lebah amat berbeza, kira-kira ini, kami akan memberitahu anda di laman web ini.

Harga madu boleh berbeza dan berubah-ubah bergantung kepada kualiti jenis madu, masa pengumpulan dan beberapa faktor lain. Sebagai contoh, kos meningkat apabila madu adalah madu pertama dan secara semulajadi menurun dengan ketara apabila lulus madu yang adil dan menjual madu secara pukal. Sangat baik keputusan dalam perubatan menunjukkan rawatan dengan madu sebagai makanan tambahan atau urut dengan madu. Tetapi untuk tujuan ini adalah lebih baik untuk membeli dari seseorang penjaga lebah madu segar, P walaupun saya walaupun tempat pemeliharaan lebah madu beliau ialah membeli untuk mencuba jenis baru.

Rahsia sifat-sifat indah perubatan terletak pada hakikat bahawa asas terdiri daripada madu madu asli dan minyak ubat diproses dengan teliti lebah. Lebah liar hidup di dalam lubang dan lain-lain perlindungan semula jadi. Tetapi orang yang menggunakan mereka untuk tujuan mereka sendiri, mesti membayar balik lebah dengan memberi mereka lebih pangsapuri mewah. Rekabentuk gatal-gatal boleh sangat berbeza, manakala aktif berkembang dan berubah dari tahun ke tahun adalah sarang sentiasa bertambah baik. Sarang lebah untuk menjadi seperti yang selesa dan mudah untuk lebah madu untuk mengendalikan penjaga lebah. Mereka adalah penting untuk hasil yang berjaya dan asas kesejahteraan keluarga lebah. Beekeepers berpengalaman diambil serius dan perhatian kepada sarang, lebah untuk toiler ucapan terima murah hati mereka untuk cemerlang madu manis.

Sini anda akan menemui lukisan sarang di mana walaupun pemula boleh membina penjaga lebah a lebah uley.PP Tetapi secara peribadi, saya suka membuat sarang dengan tangan mereka. Ia hanya dalam kes ini penjaga lebah boleh yakin sepenuhnya dalam kebolehpercayaan dan hakikat bahawa peranti akan hak sarang - memenuhi keperluan yang perlu dan mudah untuk digunakan. Pembinaan sarang sangat pelbagai, dan sememangnya bentuk dan saiz sarangnya. Yang paling popular, terbukti dan dipercayai dalam sarang penjaga lebah Skrin dan lager dan Dadana.P sarang lebah sarang lebah sini anda akan menemui huraian terperinci dan instruktsiiP bagaimana untuk membuat sarang diri anda dengan peralatan dan bahan-bahan yang ada.

Laman web ini juga menerangkan rangka kerja untuk mengeluarkan sarang lebah, yang sangat penting bagi kehidupan keluarga lebah dan mendapatkan tinggi kualiti madu. Tetapi sekarang, beekeepers hanya boleh membeli sarang itu, mencari iklan dengan jenis tajuk untuk membeli sarang, sarang lebah untuk jualan atau menjual sarangnya. Bagi kebanyakan adalah lebih mudah dan lebih menguntungkan, saya percaya bahawa jika anda mahu melakukan sesuatu benar-benar telah dilakukan dengan baik - melakukannya sendiri ke atas bahan pchela-med-uley.ru

Related Posts:
  1. spesis semut
  2. Probosics

madu lebah, madu rawatan, penyakit lebah, lebah madu


Copyright madu.strob.info All Rights Reserved

Madu adalah sangat berguna.